عقیده بیشتر محققان بر این است که در حدود سال ۱۹۳۰ آرنت و هایدگر، راهشان از یکدیگر جدا گشت و رابطه اولیهشان دوام نیاورد، به طوری که تنها برایشان یک دوره کوتاه عاشقانه بود. در کتاب «هانا آرنت و مارتین هایدگر» که آن را دانشگاه ییل منتشر کرده است. الزبیتا اتینگر آشکار میکند که روابط عاشقانه آرنت و هایدگر، چندان هم ناپایدار و فانی نبوده است. نویسنده معتقد است که آتش و گرمای این عشق برای، چهار سالی، رنگ باخت. در این میان، آنچه مورد انتقاد برخی از محققان بوده است، از سرگیری دوباره روابط دوستانه آرنت با هایدگر، پس از جنگ جهانی است.
به بهانه سالگرد درگذشت هانا آرنت
داستان عاشقانه دو فیلسوف
19.12.2018
از میان متفکران قرن بیستم هانا آرنت و مارتین هایدگر از بزرگان و تاثیرگذاران محسوب میشوند. میان این دو نامهنگاری و روابطی عاشقانهای وجود داشته است. دوشیزه آرنت عزیز! باید امشب بیایم و با قلبت سخن بگویم. همه چیز میان ما باید ساده، روشن، و خالص باشد. فقط در این صورت است که مجازیم و ارزش دارد که همدیگر را ببینیم. هرگز نمیتوانم بگویم تو مال منی، امّا از این به بعد تو به زندگی من تعلق داری و زندگی من با تو است که پیش خواهد رفت.
هایدگر متاهل بود همسرش از رابطه او با هانا مطلع نبود. این موضوع وجهه اجتماعی هایدگر را تحتالشعاع قرار داد و او چندان به این موضوع اهمیت نمیداد. هایدگر در این دوره پروفسور موفقی در دانشگاه فرایبورگ و مدیر این دانشگاه در سالهای ۱۹۳۳ تا ۱۹۳۴ بود.دلدادگی این دو را میتوان در دو دوره بررسی کرد. ابتدا دوره استاد و دانشجویی که در آن آرنت بهترین دانشجوی هایدگر بود، ولی با این اوصاف استاد منافع خود را بر منافع شاگرد ترجیح میداد. چنانکه برای اصلاح اوضاع بر جابهجایی آرنت از دانشگاه ماربوگ به فرایبورگ تاکید کرد. این دوره را میتوان دوره سلطه هایدگر بزر روابط این دو در نظر گرفت.دوره دوم زمانی بود که آرنت در آن حدودا ۵۰ ساله شده بود. در این زمان او از حالت انفعال درآمده و از لحاظ اجتماعی دارای وجهه و جایگاه علمی شده بود. این دوره پس از جنگ جهانی بود زمانی که حزب نازی شکست خورده است. تا پایان رابطه آنها سایه سلطه استاد و دانشجویی در این رابطه دیده میشد.