یک پناهجوی عراقی در مخالفت با تعیین مکان زندگی پناهجویان به دادگاه عالی اداری در شهر مونستر آلمان شکایت کرد. او در شکایتاش اعلام کرده بود که به رغم خواست او که زندگی در کنار افراد خویشاوندش است، او را به شهر کرپن منتقل کردهاند و او باید در این شهر به دور از خویشاوندانش زندگی کند. این پناهجوی عراقی به همراه پنج پناهجوی دیگر به دادگاه عالی اداری در شهر مونستر آلمان شکایت کرد و دادگاه نیز با نظر آنها موافقت کرد. قضات این دادگاه برداشت مقامهای ایالت نورد راین – وستفالن آلمان را از مقررات تعیین مکان زندگی پناهجویان خوانده است. این حکم دادگاه عالی اداری آلمان میتواند در پرونده پناهندگی دهها هزار پناهجو تاثیر داشته باشد. مقامهای تصمیمگیرنده در امور پناهجویان اکنون باید در صورت خواست پناهجویی پرونده او را بررسی و مشخص کنند که کدام مکان زندگی میتواند در بهبود همگرایی این پناهجو تاثیر بیشتری داشته باشد.
«خواست پناهجو در تعیین محل زندگیاش باید رعایت شود»
دویچه وله ـ 07.09.2018
دادگاه عالی اداری ایالت نورد راین – وستفالن آلمان در شهر مونستر اعلام کرد که مقامهای ایالتی اگرچه میتوانند پناهجویان را به منطقهای خاص بفرستند، اما نمیتوانند آنها را به زندگی در محلی خاص مجبور کنند.
تعیین مکان زندگی امری طبیعی است و به طور معمول هر کس برای خود و نزدیکاناش در این باره تصمیم میگیرد. تعیین مکان زندگی اما به عهده پناهجویانی نیست که در ایالت نورد راین – وستفالن آلمان زندگی میکنند.
برمبنای مقررات ایالت نورد راین – وستفالن آلمان از یکم دسامبر ۲۰۱۶ میلادی هر پناهجویی که به این ایالت وارد میشود باید در مکانی زندگی کند که مقامهای مسئول تعیین میکنند. برمبنای این مقررات نزدیکی به خویشاوندانی که از نظر شغلی، اجتماعی و روانی برای پناهجو پراهمیت هستند، در تصمیمگیری برای انتقال آنها به مکانی مشخص نقشی ندارد.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
البته تعیین مکان زندگی پناهجویان از طرف مقامهای دولتی در همه ایالتهای آلمان وجود دارد، اما درجه سختگیری در این باره در هر ایالتی متفاوت است و ایالت نورد راین – وستفالن آلمان مشهور است به سختگیری شدید در این امر.
خواست پناهجو در نظر گرفته نمیشود
یک پناهجوی عراقی در مخالفت با تعیین مکان زندگی پناهجویان به دادگاه عالی اداری در شهر مونستر آلمان شکایت کرد. او در شکایتاش اعلام کرده بود که به رغم خواست او که زندگی در کنار افراد خویشاوندش است، او را به شهر کرپن منتقل کردهاند و او باید در این شهر به دور از خویشاوندانش زندگی کند.
این پناهجوی عراقی به همراه پنج پناهجوی دیگر به دادگاه عالی اداری در شهر مونستر آلمان شکایت کرد و دادگاه نیز با نظر آنها موافقت کرد. قضات این دادگاه برداشت مقامهای ایالت نورد راین – وستفالن آلمان را از مقررات تعیین مکان زندگی پناهجویان خوانده است.
این حکم دادگاه عالی اداری آلمان میتواند در پرونده پناهندگی دهها هزار پناهجو تاثیر داشته باشد. مقامهای تصمیمگیرنده در امور پناهجویان اکنون باید در صورت خواست پناهجویی پرونده او را بررسی و مشخص کنند که کدام مکان زندگی میتواند در بهبود همگرایی این پناهجو تاثیر بیشتری داشته باشد.
دلیل محدود کردن پناهجویان چه بوده؟
چرا پناهجویان نباید خود درباره محل زندگیشان تصمیم بگیرند؟ دولت ایالتی ایالت نورد راین – وستفالن آلمان تاکنون دلیل این امر را بهبود جذب پناهجو در جامعه آلمان معرفی میکرد و اعلام کرده بود که نمیخواهد در شهرها مراکز مخصوص پناهجویان بوجود آید.
مقامات ایالتی در واقع نمیخواستند در شهرها “گتو”ی پناهجویان بوجود آید. این مقامها همچنین میخواستند با این اقدام برنامهای منسجم برای مدارس و مهد کودکها بوجود آورند که در آن امکان ادغام خارجیان در جامعه آلمان مهیا و در قدم بعد امکانات کاری و مسکن در مناطق مختلف نیز در نظر گرفته شود.
قضات دادگاه عالی اداری آلمان گرچه با دیدگاه مقامهای ایالتی موافق بودند، اما اعلام کردند که پرونده هر پناهجویی باید به دقت مطالعه شود و خواست هر پناهجو در انتقال به منطقهای خاص به طور مشخص بررسی شود. این نظر در حالی اعلام شده که بررسی چنین خواستهایی از طرف پناهجویان در ایالت نورد راین – وستفالن آلمان تاکنون در نظر گرفته نشده است.
دولت ایالتی در نورد راین – وستفالن آلمان تصمیم دادگاه عالی اداری آلمان را پذیرفته و در نظر دارد بررسی کند که چه راهکاری را میتوان برای دخالت نظر دادگاه عالی اداری آلمان در باره پرونده پناهجویان در نظر گرفت. تا تهیه برنامهای جامع در این باره پرونده هر پناهجو با در نظر گرفتن خواست او در تعیین محل زندگیاش بررسی خواهد شد.